login
Nuorisotoiminta
 Palokunnan nuoriso-osastoissa järjestetään toimintaa 7-17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Nuoriso-osasto kokoontuu yleensä vähintään kerran viikossa paloasemalle. Harjoitusiltoina opetellaan palomiestaitoja, esimerkiksi ensiapua, alkusammutusta, hälyttämistä ja paljon muita hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Paljon tehdään muutakin hauskaa, kuten harrastetaan urheilua ja käydään tutustumiskäynneillä.

Suosittuja toimintamuotoja ovat palokuntien väliset, alueelliset ja valtakunnalliset kilpailut palokaluston käsittelyssä, tietokilpailut ja liikuntakilpailut.

Palokuntanuorten kasvaessa he voivat osallistua palokunnan hälytysosaston toimintaan. Monet siirtyvätkin täysikäisyyden saavutettuaan hälytysosastoon ja siten myös hälytystoimintaan. Hanki hyvä harrastus, liity vapaaehtoisen palokunnan nuoriso-osastoon!

 Useimmille pelastusliiton palokuntanuorisotyön järjestämä kesäleiri on vuoden kohokohta. Leirejä järjestävät myös pelastusliittojen toimialueiden nuorisotyö ja palokunnat yleensä viikonloppuleirien muodossa. Ne tiivistävät palokuntien välistä yhteistoimintaa.

Leiriviikko on täynnä hyviä ystäviä, kilpailuja, koulutusta, uintia, saunomista ja paljon muuta. Vapaa-ajan ohjelmassa on pelejä ja kilpailuja sekä tietysti riemukas ja varmasti muistoja vuosiksi tuova leirikaste ja paljon muuta.

Leiriviikon aikana nuori suorittaa palokuntanuorten koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja. Tästä pääset tutustumaan palokuntanuoren koulutukseen. Leiritoimihenkilöt ovat yli 18-vuotiaita nuorten ohjaajia, jotka mahdollistavat eri tehtävissä leirin onnistumisen. Tehtävänä voi olla mm. huolto-, turvallisuus-, keittiö-, toimisto-, ohjelma-, tiedotus- tai koulutustoimintaa. Toimihenkilöt osallistuvat haluamiinsa tehtäviin vapaaehtoisesti. Useat henkilöt käyttävät loma- ja vapaa-aikaansa palokuntanuorten leirien hyväksi.

Leiriviikot ovat usealla palokuntanuorelle ja -ohjaajalle tapahtumarikas kokemus, josta jää hyviä muistoja vuosiksi eteenpäin.

Tule mukaan! Leireille tarvitaan uusia ohjaajia ja palokuntanuoria, jotta ne onnistuvat jatkossakin. Osallistumalla palokuntatoimintaan pääset osallistumaan myös ikimuistoisille leireille.

 Hauskan yhdessä tekemisen lisänä palokuntanuoret osallistuvat myös erilaisiin kilpailuihin. Heillä on monipuolisia kalusto-, sankoruisku-, taito- ja tietokilpailuita, joissa osaaminen punnitaan. Suurimpana kilpailuna järjestetään vuosittain palokuntanuorten SM-kilpailu Veikon Malja.

Kisat sisältävät monipuolisia palo- ja pelastusalan tehtäviä ja alalla vaadittavia tietoja ja taitoja. Kilpailuista saadaan uusia kokemuksia, ystäviä ja koetaan onnistumisen iloa!