login
Hälytystoiminta
 Palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Se on hälytyksen tapahtuessa myös haasteellista ja monipuolista työtä. Se vaatii hyvää kuntoa, rohkeutta ja valmiuksia tositoimiin.

Palokuntien hälytysosasto harjoittelee erikoistaitoja viikoittain. Hälytysosaston toiminta on laaja-alaista, joten harjoitusaiheet vaihtelevat. Harjoitukset sisältävät esim. ensiapua, savusukellusta, kemikaali-, öljy- ja vesivahinkojen torjuntaa, työturvallisuutta, vesisukellusta, eläinten pelastusta, korkeanpaikan työskentelyä, hälytysajoa tai vauriopuiden oikeaoppista kaatoa. Hyvällä harjoittelulla onnettomuustilanteiden sammutus- ja pelastustoiminta voidaan suorittaa turvallisesti. Harjoitukset ovat monipuolisia ja niissä käytetään palo-ja pelastustoimen erikoiskalustoa.

Toiminta on myös muuta kuin operatiivista työtä. Useat palokuntien hälytysosastot osallistuvat valtakunnallisiin ja lähialueen kilpailuihin ja tapahtumiin, esimerkiksi salibandy-turnauksiin, paloautonvedon SM-kilpailuihin sekä palokuntalaisten yhteisille risteilyille ja opintopäiville. Palokunnat järjestävät myös omia juhlia ja tapahtumia, joihin hälytysosaston jäsenet ovat tervetulleita.

Hälytysosastolaiset toimivat myös palokuntanuorten kouluttajina. Siviiliammatin tuoma kokemus ja osaaminen on merkittävä lisäarvo palokuntanuorten ja hälytysosastolaisten kouluttamisessa. Useimmat hälytysosaston jäsenet osallistuvat myös palokuntanuorten leiritoimintaan.

Kansalaisen perusturva on toimiva palo- ja pelastustoimi. Olipa kyseessä onnettomuus tai sairauskohtaus, ole sinäkin hädän hetkellä auttamassa lähimmäistäsi.