login
Mwanza osa 9: ... ja vielä lisää koulutusta...

To 28.6.

Tänään taas palopäällikkö nouti meidät jo totutun tavan mukaan hotellilta paloasemalle. Nokka kohti Gandhi-taloa, jälleen.

& #65279;& #65279;Gandhi-House on mielenkiintoinen paikka; paikallinen juhlatalo, jossa joka ilta on häitä ja muita tapahtumia. Siis ihan joka ilta; olemme joka päivä vetäneet koulutukset ja luennot väistellen paikallisten ohjelma- ja pitopalveluyritysten henkilökuntaa, jotka ensin siivoavat ja purkavat vanhat koristeet, ja rakentavat sitten uudet.& #65279;& #65279;& #65279;


Bileet keskiviikkona...... ja torstaina.
& #65279;& #65279;

Työturvallisuus...?


Päivän koulutusagenda oli rakenteellinen paloturvallisuus; rakennusten käyttötavat ja niiden paloturvallisuusratkaisut.


Haastava aihe, ja tässä tulkkimme Gaddafi joutui tosissaan testiin; käännäppä itse englannista swahiliksi vaikkapa "palo-osasto voi sisältää useampia kerroksia, ei kuitenkaan hoito- ja majoitustiloissa".


Kumpi on enemmän pihalla, luennoitsija vai tulkki...?


Jari veti luennon workshoppina, jossa listattiin ja vertailtiin rakennusten käyttötapoja, rakentamistapaa ja paloturvallisuusratkaisuja.


Keskustelua saatiin aikaan runsaasti, erityisesti palotarkastajat ottivat kantaa ja kyselivät paljon.


Iltapäivällä teimme hieman kalustokatselmusta; se oli nopeasti tehty, täällähän ei juuri kalustoa ole. Letkukalusto autoissa, nyt kuusi käytössä olevaa paineilmalaitetta sekä yksi hydraulinen pelastuskalustosarja, levitin-leikkuri-yhdistelmä sekä tankolevitin. Annoimme muutaman suosituksen; esim. kolaroidusta paloautosta olisi hyvä siirtää siinä oleva, täysin käyttökelpoinen korkeapaineruisku toimivaan ajoneuvoon.& #65279;& #65279;& #65279;& #65279;& #65279;& #65279;& #65279;& #65279;& #65279;Koulutuksen päätyttyä saimme vierailukutsun. Paloesimies Gaddafi Masoud kutsui meidät vierailulle kotiinsa. Paikallisessa kulttuurissa tällainen kutsu on suuri kunnia ja arvonannon osoitus, ja lähdimmekin heti matkaan. 20 kilometriä esikaupunkialueelle pientaloalueelle matkattiin tapaamaan Gaddafin perhettä.


Gaddafi asuu paikallisen mittapuun mukaan erittäin hyvin; vastarakennettu omakotitalo on tullut maksamaan n. 3000 €.Masoudin perhe.Lapset ovat samanlaisia joka puolella maailmaa, paloautot ja -miehet kiinnostavat; naapurin pojat tulivat heti visiitille..